

Inulina jest wysokiej jakości błonnikiem, występującym jako naturalny składnik wielu gatunków roślin i warzyw, szczególnie obficie występując w korzeniu cykorii, ale także w karczochach, szparagach lub porach.
Polityka bezpieczeństwa
Kurierem wysyłka w następnym dniu roboczym.
14 dni na odstąpienie od umowy
(Poczta Polska)
(Poczta Polska)
Inulina jest wysokiej jakości błonnikiem, występującym jako naturalny składnik wielu gatunków roślin i warzyw, szczególnie obficie występując w korzeniu cykorii, ale także w karczochach, szparagach lub porach.
Inulina - produkt jest naturalnym lekko słodkawym węglowodanem, pozyskiwana z korzenia cykorii poprzez ekstrakcję goracą woda i w efekcie po wysuszeniu otrzymuje się drobno sproszkowany biały proszek.
Stanowi doskonałą pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych, wpływając w ten sposób aktywnie na florę jelitową.
W 20 g produktu pn. Inulina znajduje się 17,8 g Błonnika !
Inulina:
Spożywać 1-2 łyżki stołowe Inuliny dziennie (10-20 g) podzielone w ciągu całego dnia, np. dodając do soków owocowych, koktajli mlecznych, jogurtu, twarożku lub muesli.
Ponadto przyjmować należy wystarczające ilości płynów
Wg WHO (Światowej Organizacj Zdrowia) zalecane dzienne spożycie błonnika w codziennej diecie wynosi 20 - 40 g dziennie.