

BIO – Flora teraz
FLORA Jelitowa
Aktywne kultury bakterii kwasu mlekowego
Polityka bezpieczeństwa
Kurierem wysyłka w następnym dniu roboczym.
14 dni na odstąpienie od umowy
(Poczta Polska)
(Poczta Polska)
BIO – Flora teraz
FLORA Jelitowa
Zawartość netto: 200 g
Suplement diety
Aktywne kultury bakterii kwasu mlekowego
Składniki: maltodekstryna, mąka ryżowa, kultury aktywne 1,9 % ( Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium lactis A, Bifidobacterium lactis B). d
1 łyżka stołowa (10g) zawiera ok. 50 miliardów bakterii kwasu mlekowego
Zalecane dawkowanie: Jedną łyżkę stołową (10 g) dziennie rozpuścić z zimnymi napojami, np. wodą. Nie mieszać z gorącymi napojami. Można również spożywać z muesli, jogurtem lub twarogiem. Podczas stosowania antybiotyków należy przyjmować 2 godziny później. Dla dzieci zaleca się 1 małą łyżeczkę (5 g).
Skład zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia:
Wartości odżywcze |
w 100 g |
W porcji dziennej (10g) |
Energia |
1.631 kJ/ 384 kcal |
163 kJ/ 38 kcal |
Tłuszcze |
0 g |
0 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0 g |
0 g |
Białko |
1,2 g |
0,1 g |
Sól |
0 g |
0 g |
Bakterie kwasu mlekowego |
500 miliardów |
50 miliardów* |
* brak wartości referencyjnych |
Uwagi:
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj o zrównoważonym sposobie żywienia i zdrowego trybu życia. Nie przekraczać zalecanej porcji. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Bakterie kwasu mlekowego są typowymi przedstawicielami fizjologicznej flory jelitowej ludzi. We florze jelitowej niemowląt karmionych piersią ich odsetek jest szczególnie wysoki i zmniejsza się wraz z wiekiem. Również zakwaszone produkty mleczne, takie jak jogurt i kefir, lub fermentowane warzywa, takie jak kapusta kiszona, są bogate w naturalne bakterie kwasu mlekowego.
FLORA Jelitowa zawiera szczególnie dobrze dobraną kombinację czterech specyficznych aktywnych kultur bakterii mlekowych i bifidobacterii w postaci bardzo wysokich dawek. Kultury te są z natury tolerowane przez kwas żołądkowy i kwasy żółciowe i dlatego docierają do okrężnicy w postaci aktywnej.