

CENNY OLEJ - Zdrowy i przyswajalny - dar natury. Sekret z głębi południowoamerykańskiej dżungli, ukryty w tajemnej wiedzy nielicznych Indian. Teraz możemy odkryć i wykorzystać go również dla siebie - i odwdzięczyć się ludziom, którzy go strzegą.
Polityka bezpieczeństwa
Kurierem wysyłka w następnym dniu roboczym.
14 dni na odstąpienie od umowy
(Poczta Polska)
(Poczta Polska)
CENNY OLEJ - Zdrowy i przyswajalny - dar natury. Sekret z głębi południowoamerykańskiej dżungli, ukryty w tajemnej wiedzy nielicznych Indian. Teraz możemy odkryć i wykorzystać go również dla siebie - i odwdzięczyć się ludziom, którzy go strzegą.
SACHA INCHI, Orzech Inków JEDEN Z NAJLEPSZYCH OLEJÓW JADALNYCH świata, pochodzący z rodzimych peruwiańskich lasów tropikalnych. Już przed wiekami Inkowie byli świadomi właściwości tego oleju, pozyskiwanego z orzechów rośliny Sacha Inchi. Od kilku lat produkt ten znalazł się także w centrum zainteresowania międzynarodowego środowiska medycznego. Powodem jest jego wyjątkowo wysokie stężenie kwasów tłuszczowych omega-3, omega-6 i witaminy E. Już w latach 80-tych badania potwierdziły doskonałe wartości odżywcze tego oleju, który w 2004 i 2006 roku w Paryżu wyróżniony został jako "najlepszy olej na świecie".
Dzięki swemu doskonałemu składowi Sacha Inchi stanowi jedno z najcenniejszych źródeł pożywienia dla ludzi. Przekonuje również nasienny, lekki, ziemisty smak i zapach przezroczystego, jasnożółtego oleju - dlatego też jest pożądanym surowcem dla wielu nowoczesnych produktów, na które popyt w Europie z roku na rok wzrasta.
Wszechstronne zastosowanie:
W dietetycznej kuchni nadaje się do wykorzystania jako sos lub dip, do makaronu, warzyw i chleba. Szczególnie u dzieci, młodzieży, osób starszych i osób z wysokim poziomem cholesterolu stanowi cenny wkład w utrzymanie zdrowej diety. Ponadto olej ten, ze względu na swoje cenne składniki, stosowany jest także w przemyśle kosmetycznym: poprawia krążenie, działa ujędrniająco i koryguje pory.
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
3481 kJ / 832 kcal |
tłuszcz |
100 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe |
7 g |
W tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe |
9 g |
W tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe |
84 g |
Witamina A |
565 µg / 71 %** |
Witamina E |
10 mg / 83 %** |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 |
48 g |
BOGATY W NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE SACHA INCHI STANOWI CENNY WKŁAD W ZDROWE ODŻYWIANIE.
Dzięki zawartości 48% kwasów omega-3 (kwas alfa-linolenowy), 35% omega-6 (kwas linolowy) i 9% kwasu oleinowego omega-9, Sacha Inchi pośród olejów jadalnych, wykazuje najwyższą zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne dla organizmu ludzkiego. Organizm nie może sam ich wytworzyć, muszą być pozyskane wraz z pożywieniem.
Sacha Inchi zawiera ponadto witaminy A i E oraz jod.
Orzechy Sacha Inchi z natury nie zawierają glutenu, a poprzez staranną obróbkę i czysty proces przetwarzania, stan ten pozostaje zachowany. Orzech ten rośnie w postaci niezmienionej od czasów prehistorycznych w zupełnie naturalnej postaci w amazońskiej dżungli, jest czystym produktem wegańskim oraz bez wpływu inżynierii genetycznej, dlatego z natury swej jest produktem w 100% ekologicznym.
http://www.radiomaryja.pl/multimedia/wplyw-kwasow-tluszczowych-omega-3-na-na-stan-zdrowia/
Wierzycie w przypadki? Myślicie, że to zbieg okoliczności, iż kilkaset rodzin na świecie posiada więcej bogactw niż pozostała część ludzkości? Sądzicie, że to przypadek, że ci ludzie spotykają się ze sobą bez wiedzy innych? Co wiedzą o pieniądzach, czego my nie wiemy?